10 tips voor een snel herstel na een haartransplantatie

resultaten haartransplantatie man

Al onze patiënten ontvangen een overzichtelijke en duidelijke hand-out waar alle do’s & dont’s per week staan beschreven. Overweeg je een haartransplantatie bij The Private Hair Clinic? Wij sommen alvast 10 tips voor je op om zo inzicht te geven in wat je te wachten staat.

Wist je dat de specialisten in Turkije veel vaker een haartransplantatie uitvoeren dan de Nederlandse collega’s?

1. Afblijven!

In de eerste 7 tot 10 dagen na de behandeling dien je erg voorzichtig om te gaan met je hoofd. Deze dagen zijn dan ook cruciaal voor je herstel. Krabben en aan de hoofdhuid zitten is uitgesloten, hoe erg de jeuk ook is. Heel voorzichtig deppen mag wel, pas hier wel echt mee op. Je hoofdhuid is aan het genezen, de jeuk hoort hier helaas bij. Gelukkig duurt deze periode niet al te lang, zodra de wondjes dicht groeien zal de jeuk ook afnemen.

2. Verzorging

Eén dag na de haartransplantatie kom je terug in het ziekenhuis voor de nabehandeling, hier krijg je alle nodige informatie over hoe je dient om te gaan met je nieuwe haren. Ook krijg je een verzorgende shampoo en een hydraterende crème mee, de arts zal uitleggen hoe vaak je deze dient te gebruiken en te smeren. Goede verzorging van je hoofdhuid is belangrijk en zal je herstel ook zeker bevorderen.

3. Slaap zacht

Tijdens je slaap dien je ook voorzichtig te zijn met je nieuwe haren. Wij adviseren om de eerste nachten op je rug te slapen en gebruik te maken van het kussen dat je van ons meekrijgt. Als dit niet je gebruikelijke slaappositie is, kan dit best pittig zijn. Vermijd het slapen op de buik of de zij, de steun van een extra kussen kan je wel helpen met het vergemakkelijken van je slaappositie. Door een extra kussen lig je ook wat hoger dan normaal, dit helpt om eventuele zwellingen in het behandelde gebied te beperken en te verminderen.

4. Pak je rust

In de eerste weken na de haartransplantatie moet je vooral je rust goed pakken. Dit betekent dan ook dat je absoluut niet mag sporten of andere zware fysieke activiteiten uit te voeren. Zorg dat je zo min mogelijk zweet door alles op een rustig tempo te doen. Zwemmen en een bezoek aan de sauna zullen ook even moeten wachten. Je hoofdhuid is nog volop aan het herstellen, chloorwater en zweet kunnen zorgen voor ontstekingen.

5. Vitamines zijn je beste vriend

Vitamines slikken voor gezond(er) haar kan nooit kwaad. Dit is een goede manier om je haar een handje te helpen en van binnenuit te voeden. Vitamine B8, of wel Biotine, stimuleert haargroei en helpt de hoofdhuid gezond te houden. In de winkels zijn genoeg verschillende vitamines te vinden in verscheidene prijsklassen. Ook kun je kiezen voor een vitamine B complex of algemene multivitaminen. Tijdens de nabehandeling kun je hier meer informatie over vragen aan de arts.

Door goed voor je gezondheid te zorgen vergroot je de kans op een mooier eindresultaat!

6. Vermijd bepaalde plekken

Stoffige plekken of plaatsen waar veel viezigheid is kun je beter vermijden. Je hoofdhuid zit vol open wondjes die goed moeten herstellen, een onhygiënische plek waar veel stof in de lucht hangt dien je te vermijden. Het is ook belangrijk om de zon zoveel mogelijk te vermijden zo dat de huid niet kan verbranden. Mocht dit echt niet mogelijk zijn, bescherm je je hoofdhuid met minimaal factor 30 en zorg je er voor dat de huid absoluut niet verbrandt.

7. Weet wat je eet

Een onderdeel van je herstelproces na een haartransplantatie omvat ook wat veranderingen in je eetgewoontes. Pittig eten kan het beste even worden vermeden, het lichaam kan er namelijk verstoord op reageren. De inname van alcohol raden wij ook ten zeerste af, alcohol verdunt namelijk het bloed waardoor de vatbaarheid voor bloedingen toeneemt. Ook raden wij roken tijdens de herstelperiode af.

8. Stress is slecht

De getransplanteerde haren vallen meestal na 1-3 weken na de haartransplantatie uit. Het uitvallen van de getransplanteerde haren kan gepaard gaan met een zogenaamde ‘shock loss’. De haren die hier al zaten hebben een licht trauma opgelopen door de behandeling en kunnen hierdoor uitvallen. Meestal komen deze haren na ongeveer 3 of 4 maanden weer terug. Dit geldt ook voor de getransplanteerde haren, deze zullen wel na ongeveer 3 of 4 maanden weer gaan groeien.

Dit proces kan enorm frustrerend zijn, maar het is helaas onvermijdbaar en volledig normaal. Zorg dan ook dat je hier niet teveel over inzit. Stress is bovendien erg slecht voor het lichaam en zal nooit een goede bijdragen leveren.

9. Geduld is een schone zaak

Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar geduld is écht een schone zaak! Onze professionals voeren hun werk altijd goed uit en zorgen voor het best haalbare resultaat. Heb geduld en het vertrouwen er in dat jouw lijf alles goed verwerkt en je binnenkort volop kunt genieten van je nieuwe haardos.

the private hair clinic team

10. Blijf in contact

Je kunt rekenen op onze service en expertise tijdens je herstelproces, zo kijken wij graag mee met het herstel en adviseren wij daar waar nodig is. The Private Hair Clinic staat altijd voor jou klaar, ook maanden of jaren na je haartransplantatie. Mocht er iets zijn dat je niet zeker weet of iets waar je niet helemaal tevreden over bent, laat het ons weten! Ons streven is om ervoor te zorgen dat je tevreden bent over je nieuwe haren.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *