Kennisbank

Meest gestelde vragen

– De procedure wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Er zal wat ongemak zijn wanneer het verdovingsmiddel voor het eerst wordt toegepast. Tijdens de procedure kunnen patiënten tv kijken, naar muziek luisteren of chatten en geen pijn ervaren. Sommige patiënten zullen 1-3 dagen na de operatie enig ongemak ervaren. Dit wordt gemakkelijk gecontroleerd met milde pijnverlichting zoals Paracetamol.

– De meeste kalende aandoeningen worden na één haartransplantatie procedure verholpen. Sommige meer ernstige gevallen vereisen een tweede procedure om meer dekking en dichtheid aan het haar te bieden. De procedure kan na 12-14 maanden worden herhaald. Geënte haarzakjes blijven gegarandeerd in het gebied waar ze zijn getransplanteerd. Het haar zal de rest van je leven groeien.

– Een goede haartransplantatie is arbeidsintensief. Voor een optimaal resultaat zijn er 4 ervaren medici meerdere uren intensief met u bezig. Aangezien de lonen in Turkije lager zijn, is uw rekening veel lager. Tevens mogen onze assistenten daadwerkelijk meehelpen bij de operatie waardoor de operatie twee keer zo snel kan, en dat voor meer dan de helft van de prijs van één transplantatie in Nederland waarbij we ook nog eens minstens het dubbele aantal haarzakjes kunnen overzetten. Zo is in verhouding een transplantatie zo’n vier keer goedkoper dan in Nederland.

– Problemen komen vaker voor bij diegenen die te vroeg in het leven een haartransplantatie ondergaan. Dit komt omdat de specialist haartransplantaten vooraan op het hoofd plaatst ende patiënt kan altijd het haar achter het geïmplanteerde haar verliezen. Haarverlies een levenslang proces is.

– Het is niet mogelijk om het haar van iemand anders voor de behandeling te gebruiken.

– Haartransplantatie chirurgie brengt een zeer laag risico met zich mee. Als we het haar van het ene gebied van het hoofd naar het andere verwijderen, wordt het beschouwd als een veilige, minder belangrijke cosmetische ingreep. We komen zelden genezingsproblemen of infecties tegen, vooral als gevolg van de FUE-behandeling. In overleg zullen we uw medische geschiedenis beoordelen met behulp van een vragenlijst – volledige openbaarmaking is vereist.

– Wanneer je (dagelijks) fysiek werk levert, kun je het beste rekenen op 7 tot 10 dagen. Wanneer je werkt levert dat niet veel fysieke inspanning vereist, kan je binnen een paar dagenweer aan het werk.

– Door gebruik te maken van de FUE-techniek. Deze techniek,die wereldwijd de meest gebruikte haartransplantatie is, maakt het transplanteren van in totaal 4 duizend haarzakjes in een enkele sessie mogelijk. Deze methode is een procedure die wordt uitgevoerd door een microchirurgische haartransplantatie techniek. Haarzakjes worden uit het nekgedeelte gehaald en beide zijden achter het oor gedeelte worden getransplanteerd naar het gebied waar haaruitval heeft plaatsgevonden. Hoewel het een chirurgische ingreep is,kunnen patiënten die een haartransplantatie hebben ondergaan in een zeer korte tijd zoals een paar dagen terugkeren naar hun dagelijks leven omdat er een microchirurgische ingreep wordt gebruikt. Een extreem snellere hersteltijd van de patiënt wordt waargenomen.

– In de eerste week of twee is het normaal om wat kleine korstjes te hebben. In de komende paar weken vallen de meeste schachten eruit. Meestal niets om je zorgen over te maken. Nieuwe haarschachten beginnen ongeveer te groeien 6-12 weken na de operatie. Tot 12 maanden later zal het haar tot volle lengte groeien. We bieden een levenslange garantie voor het getransplanteerde haar.

– We helpen zowel mannen met kaalheid in het patroon en vaker vrouwen. Omdat niet iedereen geschikt is voor transplantatie, adviseren wij een persoonlijk consult in onze kliniek.

– Kaalheid is genetisch door de moeder of de vader. Mannelijke kaalheid vereist de aanwezigheid van het mannelijke hormoon, testosteron. Genetische predispositie zorgt ervoor dat de follikels gevoelig worden voor dihydrotestosteron (DHT), een bijproduct van testosteron. De follikels beginnen kleiner te worden en hun levensduur wordt verminderd.Uiteindelijk vallen ze volledig uit, waardoor fuzz achterblijft.