Haartransplantaties voor vrouwen – het doorbroken taboe

Haar verliezen is een nachtmerrie voor iedere vrouw. Wat kan beginnen met mild haarverlies kan oplopen tot het uitvallen van flinke plukken haar. Het haar wordt steeds dunner waardoor de hoofdhuid duidelijk zichtbaar wordt. Dit is vervelend en kan behoorlijk pijnlijk zijn omdat het haar vaak een belangrijk onderdeel van de identiteit van een vrouw vormt. Het taboe rondom haartransplantaties bij vrouwen is gelukkig  verbroken, het is niet langer meer een operatie die enkel bij mannen als ‘normaal’ wordt gezien.

Veelvoorkomende aandoeningen bij vrouwen

Hoewel er veel oorzaken zijn van haarverlies bij vrouwen, zoals (ongezonde) levensstijl, stress en ouderdom is de meest voorkomende oorzaak  Alopecia Androgenetica. Deze aandoening is erfelijk en komt voor bij ongeveer 15% van alle vrouwen vóór de menopauze. Naarmate de leeftijd vordert, komt kaalheid vaker voor bij vrouwen. 40% van alle vrouwen ouder dan 70 jaar kampt met deze complicaties. Er zijn over het algemeen weinig vrouwen met lokaal haarverlies. 40% van de vrouwen in de veertig en ouder ervaren dat hun haar dunner wordt maar nog geen kaalheid vertoont. De nieuwe haargroei zal na een haartransplantatie behandeling niet meer uitvallen, zelfs niet  wanneer de oorzaak genetisch is zoals bij Alopecia Androgenetica. De getransplanteerde haren hebben na de haartransplantatie een andere genetische aanleg. Daardoor zijn ze immuun voor het mannelijk DHT hormoon dat het haarverlies bij Alopecia Androgenetica veroorzaakt. Dit is niet mogelijk wanneer er geen sprake is van Alopecia Androgenetica, maar een andere vorm van haaruitval. Zoals bijvoorbeeld Alopecia Areata, waarbij het haar pleksgewijze uitvalt. Dit haaruitvalpatroon is onvoorspelbaar en niet gerelateerd aan het DHT hormoon. Daardoor is er geen garantie op succes waarbij het haar ook daadwerkelijk zal groeien. De getransplanteerde haren zouden in een later stadium alsnog uit kunnen vallen.

Het verschil tussen man en vrouw

Een haartransplantatie is een behandeling die over het algemeen vaker bij mannen uitgevoerd wordt. Dat komt doordat haaruitval vaker bij mannen voorkomt dan bij vrouwen. Er zijn slechts kleine verschillen tussen een haartransplantatie bij mannen en haartransplantaties bij vrouwen. De beschikbare haartransplantatietechnieken zijn voor mannen en vrouwen precies hetzelfde.  Bij de behandeling van vrouwen wordt meestal gekozen voor een haarbesparende optie; het haar wordt gedeeltelijk weggeschoren. Dit is anders ten opzichten van een haartransplantatie bij de man waar het gehele hoofd wordt kaal getrimd. Ook bij vrouwen worden er haarzakjes herverdeeld vanuit het donorgebied (meestal de achterkant van het hoofd) naar het gewenste gebied. Een haartransplantatie bij vrouwen vereist meer ervaring van de arts, dan een haartransplantatie bij mannen.

Vrouwen hebben namelijk over het algemeen een verfijnder hoofdhuidweefsel, deze is daardoor gevoeliger voor beschadigingen en moet hierdoor uitermate voorzichtig worden behandeld. Ongeveer twee weken na een haartransplantatie is er al niets meer te zien van de behandeling, in sommige gevallen kan dit ook eerder zijn. De plekjes waar de nieuwe haren zijn geplaatst herstellen vlot zoals een schaafwond geneest. Ook vormen er kleine korstjes op het huidoppervlak, deze verdwijnen vanzelf zodra de huid is hersteld. In het herstelproces zullen de nieuwe haren ook uitvallen, dit is echter normaal en hoort bij het proces. De nieuwe haarzakjes zullen haar produceren, deze nieuwe haartjes zijn na twee tot vier maanden pas zichtbaar. Het eerste haar dat groeit uit de nieuwe zakjes zal een fijnere structuur hebben dan het gewone haar. Ook dit hoort bij het proces, na een jaar produceren de haarzakjes dikker haar.

Loiza Lamers Haartransplantatie bij The Private Hair Clinic

Afgelopen januari bracht Nederlands model Loiza Lamers een bezoek aan Istanbul. op 5-jarige leeftijd kreeg Loiza een ongeluk waarbij een hek op haar hoofd terecht kwam en een deel van haar hoofdhuid en haar werd meegenomen. Een flink litteken en een onregelmatige haarlijn, is wat ze ervan over hield. En die onregelmatige haarlijn zorgde ervoor dat ze haar haar niet achterover kon dragen, geen strakke staart kon maken en haar haar altijd in een scheiding droeg. Daarom onderging ze een haartransplantatie, om na 18 jaar een mooie haarlijn te krijgen. The Private Hair Clinic was een uitstekende keuze voor Loiza, dankzij onze Nederlandse consulente kon zij makkelijk communiceren met onze specialisten tijdens de behandeling. Onder genot van een Netflix serie vloog de behandeling voorbij en was Loiza’s haarlijn eindelijk zoals zij had gehoopt. Na de behandeling vertrok Loiza (met alle benodigdheden) naar het luxe hotel voor een overnachting. De volgende ochtend was het tijd voor de check-up behandeling in het ziekenhuis, hier werd haar haar ook gewassen.

Diezelfde avond  vloog Loiza weer terug naar Nederland, eenmaal thuis hebben wij regelmatig contact gehouden met Loiza om te kijken hoe het herstel vorderde. Wij vinden het in contact blijven met onze klanten erg belangrijk, vooral in de periode van uw herstel.

Kies voor The Private Hair Clinic

Bij The Private Hair Clinic is iedereen welkom, onze specialisten kunnen uitstekend overweg met mannen maar begrijpen ook het delicate proces bij een haartransplantatie bij een vrouw. Zo zal ons team er ook alles aan doen om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Wij begrijpen dat het afscheren van een stuk haar erg moeilijk kan zijn voor een vrouw. Wij zorgen er daarom altijd voor dat het een minimaal stukje is, na de behandeling valt de rest van het haar over dit stukje heen en zal het niet zichtbaar zijn. Wij kijken met een kritisch oog, denken met een gezond verstand en voeren het uit met een passie om mensen gelukkig te maken en te laten doen stralen!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *