Money talk – waarom is een haartransplantatie goedkoper in Turkije?

private hair clinic istanbul

Per jaar vliegen er honderdduizenden mensen vanuit Nederland naar Turkije voor een cosmetische ingreep. Nieuwe borsten, billen of tanden; in Turkije heb je geen eindeloze wachtrijen om aan de beurt te komen en zijn de prijzen een flink stuk lager! Ook onze bekende Nederlanders aarzelen niet wanneer het aankomt op een paar uurtjes vliegen voor een mooi resultaat. Zo zijn er genoeg muzikanten, acteurs, vloggers en comedians die in het vliegtuig zijn gestapt voor een cosmetische ingreep. Vooral de haartransplantatie is erg populair. Maar wat is nou eigenlijk de reden van het prijsverschil tussen een haartransplantatie in Turkije ten op zichte van dezelfde ingreep in Nederland?

Wist je dat de specialisten in Turkije veel vaker een haartransplantatie uitvoeren dan de Nederlandse collega’s?

Dicht bij huis, veilig en vertrouwd?

Een cosmetische ingreep in het buitenland zal voor velen klinken als een vrij spannende gebeurtenis. ‘Hoe kan ik communiceren met mijn artsen?’ en ‘wat nou als ik niet tevreden ben wanneer ik eenmaal thuis ben?’ zijn veelvoorkomende vragen die opspelen. Een ingreep bij een Nederlandse kliniek klinkt dan ook een stuk veiliger en zal in eerste instantie worden gezien als de juiste keuze. Toch kiezen steeds meer mensen voor een kliniek in Turkije.

De optie die in eerste instantie het veiligst lijkt hoeft, in werkelijkheid, dat helemaal niet te zijn. In Nederland worden er bij lange na niet zoveel haartransplantaties uitgevoerd als in Turkije, waar de vraag enorm hoog is.  De grote vraag naar haartransplantaties in Turkije zorgt ervoor dat de artsen deze ingreep aan de lopende band door uitvoeren. Hun ervaring is daarmee ook velen malen meer dan die van een Nederlandse arts die eens in de zoveel dagen een haartransplantatie uitvoert.

the private hair clinic team

Een haartransplantatie in Turkije

Mannen en vrouwen vanuit de hele wereld reizen naar Turkije voor een FUT- of FUE-haartransplantatie. De Turkse klinieken voldoen aan strenge internationale wetten en regelgeving. De ervaren artsen in Turkse klinieken voeren zodanig veel haartransplantaties uit dat ze het haast met gesloten ogen zouden kunnen uitvoeren. De technieken blijven zich vernieuwen, daardoor blijven de artsen zich ook continue ontwikkelen en bijscholen. Geen één kliniek zal het redden in deze competitieve markt wanneer er spraken is van slechte resultaten. Het level van concurrentie ligt hoog en daarmee ook het niveau. Wereldwijd staat Turkije dan ook bekend als hét land waar de technieken voorop lopen en de resultaten uitmuntend zijn.

Door het feit dat Nederlandse klinieken minder haartransplantaties uitvoeren ligt het werktempo bij een Nederlandse arts lager dan die van een Turkse arts. Dit zorgt ervoor dat patiënten vaak in twee dagen moeten worden behandeld. In een Nederlandse kliniek transplanteren ze gemiddeld 2.000 grafts (haarzakjes) per dag. Vaak zijn voor het opvullen van een stuk haarlijn en achterhoofd al gauw 3.000 tot 4.000 grafts nodig. Dit betekent dus dat een patiënt twee dagen de discomfort ervaart van de ingreep, in plaats van één dag.

Bij ‘discomfort’ kun je denken aan dingen als: de verdoving toegediend krijgen in de vorm van injecties, het lang liggen op het behandel bed, het uitwerken van de verdoving, de gevoeligheid van het hoofd na de ingreep en het slapen na de behandeling.

Niet alleen het budget maar ook de betere kwaliteit zorgt er inmiddels voor dat ook BN’ers naar Turkije gaan voor een haartransplantatie!

In Turkije werken er twee artsen tegelijkertijd aan het hoofd van een patiënt. Zo is het haalbaar om binnen een tijdsbestek van één dag de haartransplantatie uit te voeren. De patiënt komt in de ochtend binnen en loopt einde middag de deur uit. De dag erna zal de patiënt wel moeten terugkeren voor de nabehandeling en controle. Na deze behandelingen is de patiënt vrij om terug te vliegen naar Nederland.

Voor de haartransplantatie, inclusief intakegesprek, de behandeling en de nabehandelingen is de patiënt dus minimaal drie dagen kwijt. Voor een ingreep bij een Nederlandse kliniek is een patiënt vier dagen kwijt.

Ook speelt de goedkopere prijs van een haartransplantatie in Turkije een belangrijke rol bij de keuze voor een kliniek. De prijzen zijn in Turkije aanzienlijk lager dan die van een Nederlandse kliniek. Over dit aspect kunnen we het lang of kort hebben maar het antwoord is eigenlijk vrij simpel en logisch: de prijzen in Turkije zijn lager dan die in Nederland.

De behandeling kan goedkoper worden aangeboden dan in Nederland doordat de kosten voor artsen, assistenten en medewerkers van een kliniek en/of ziekenhuis lager zijn dan in Nederland.

De lagere prijzen zeggen absoluut niks over de kwaliteit, duurder betekent niet altijd beter. Neem als voorbeeld wederom onze BN’ers: er is geen belang bij het prijsverschil, voor een lagere prijs zullen zij niet speciaal naar het buitenland vliegen. Het belangrijkst is dat de behandeling goed wordt uitgevoerd, hun uiterlijk is een groot onderdeel van hun werk. Zij horen en zien de resultaten om zich heen en aarzelen niet om te kiezen voor een kliniek in Turkije! Kijk maar eens naar het prachtige resultaat van Loiza Lamers

behandelkamer private hair clinic

Kies voor kwaliteit

Bij The Private Hair Clinic wordt al het personeel gewaardeerd en gehonoreerd. Onze specialisten zijn erg kundig, betrokken en loyaal, wij vertrouwen ze volledig toe met onze klanten omdat wij weten dat zij top resultaten leveren. Gelukkig personeel is voor ons net zo belangrijk als tevreden klanten. Ons personeel gaat met plezier naar het werk en dat zie je terug op de werkvloer en in de resultaten!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *