FUT & FUE

resultaten haartransplantatie turkije

Vroeger waren mensen met interesse voor een haartransplantatie genoodzaakt om te kiezen voor de FUT methode. Deze methode bood toentertijd de enige uitweg naar een vollere haardos of een mooi opgevulde haarlijn.

Met de introductie van de FUE methode werd de FUT methode echter steeds vaker teruggedrongen. In onze optiek is dit een logische en noodzakelijke keuze. In dit artikel bespreken wij diverse aspecten rondom beide methodes en leggen wij uit waarom The Private Hair Clinic enkel met de FUE methode werkt.

eric haartransplantatie voor

Haartransplantatie door middel van FUT methode

Tijdens een FUT behandeling wordt er lokale verdoving aangebracht op de hoofdhuid van de patiënt. Op de hoofdhuid worden er reepjes huid weggesneden op het deel van het achterhoofd waar relatief veel haar groeit, dit deel wordt het ‘donorgebied’ genoemd.

De wond die achterblijft na het weghalen van de haarreepjes zal worden gehecht. Er zal hierdoor echter altijd een litteken zichtbaar blijven. De weggesneden reepjes huid bevatten haren die uiteindelijk zullen worden teruggeplaatst in het gewenste gebied. Eerst worden de reepjes huid onder een microscoop bekeken, vervolgens worden de haar grafts verwijderd uit de reepjes.

De arts maakt uiteindelijk kleine gaatjes in het transplantatiegebied, hierin worden de haar grafts getransplanteerd. Binnen enkele dagen zullen de haartjes vastgroeien. Een haartransplantatie door middel van de FUT methode duurt tussen de 4 en 6 uur, hierdoor kan de prijs van de gehele behandeling relatief laag blijven.

behandelkamer private hair clinic

Haartransplantatie door middel van FUE methode

De FUE methode is geschikt voor patiënten met voldoende donorharen op het achterhoofd en de zijkanten van het hoofd. In deze gebieden is er minder sprake van erfelijke haaruitval. Tijdens het consult zal er daarom dan ook kritisch worden gekeken naar het donorgebied.

Ook de FUE methode wordt uitgevoerd onder lokale verdoving op de hoofdhuid. Met een holle naald worden er zeer kleine stukjes huid van het donorgebied geplukt. Deze stukjes huid kunnen 1 tot 4 haren bevatten. Hierdoor zal er dus geen sprake zijn van grote littekens, enkel kleine puntjes littekenweefsel die willekeurig verspreid zijn door het hele donorgebied.

De haren worden tijdens de periode van afname en de periode van implantatie bewaard in een speciaal serum. Deze zorgt ervoor dat de structuur en kwaliteit van de haren gewaarborgd wordt. Hierdoor kan er een natuurlijk resultaat worden gecreëerd waarbij de haardikte, de groeirichting en de structuur van het haar hetzelfde blijven. Om de haren zo goed mogelijk te kunnen implanteren wordt er gebruik gemaakt van een speciaal instrument. Deze creëert kleine openingen in het transplantatiegebied waar de donorharen in worden geschoven.

Binnen enkele dagen groeien de haarzakjes vast in de hoofdhuid. Veel patiënten schrikken wanneer de haartjes na zes weken uitvallen. Dit is echter een natuurlijk proces. Na ongeveer vier maanden na de haartransplantatie beginnen de geïmplanteerde haren echt te groeien.

Waarom FUE en geen FUT?

The Private Hair Clinic laat niemand de deur uit lopen met een zichtbaar litteken, dit is de voornaamste reden waarom de FUT methode uitgesloten is. Omdat de haar grafts één voor één worden afgenomen uit het donorgebied en één voor één worden geïmplanteerd in het transplantatiegebied, kost de FUE methode wat meer tijd.

Sommige klinieken kiezen er daarom voor om de behandeling te verspreiden over twee dagen, iets wat bij de FUT methode weliswaar nooit zou hoeven en daarom ook kosten zou schelen ten opzichten van de FUE methode. Bij The Private Hair Clinic behandelen wij u met de FUE methode op één dag.

Ons team is zodanig ervaren en voldoende bemand om deze behandeling veilig en effectief binnen 6-8 uur uit te voeren. En dat allemaal terwijl u ontspannen uw favoriete film of serie kijkt.

service van the private hair clinic
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *